fredag 8 maj 2009

(O)synkade syskon

Jag undrar om mina barn har utvecklat något slags rullande schema för att se till att det alltid är någon som ser till att de stackars föräldrarna inte får en enda hel natt med ostörd sömn. Hur kommer det sig annars att de alltid är så osynkade? När den ena bestämmer sig för att ta sovmorgon till 07.15, då vaknar den andra förstås varannan timme hela natten och yrar. Väljer den andra att sova hela natten i sin egen säng, ja då ligger den första och hostar hela natten. Imorse måste de ha kommit överens om att vi skulle upp i ottan och jag får medge att de var ovanligt synkade. Kl. 06.07 slog Albin upp sina bruna och stod i samma ögonblick och skakade galler. Kl. 06.08 tassade Livia in och kröp ner i dubbelsängen, men utan några som helst avsikter att sova. Det är inte riktigt den typen av synkning jag önskar mig.

8 kommentarer:

Popprinsessan sa...

Det är precis som om de små undermedvetet känner på sig när man behöver sömn. Är gräsänka några dagar och igår planerade jag att lägga mig hyffsat tidigt. Men, klockan sprang iväg som vanligt. Hade också lovat L att hon skulle få sova i min säng, vilket var ett misstag, för hon har snurrat runt som en jäkla propeller hela natten så jag har inte fått speciellt mycket sömn.. Hon har säkert sovit jättebra :-)

LillaBarn sa...

Håhåhå, vilken härlig familj! Låter lite som min egen. Speciellt med sovandet (eller bristen på det) och fjärrkontrollsbehov hos minstingen...

Cina sa...

Mmmmm. Jag minns. Många osynkade nätter har genomlevts. Håller med, det känns nästan som de kommer överens liksom. Hoppas ni får en sovmorgon snart! Allihop!!

MO sa...

Ja med små barn blir det inte mycket sömn....Kan trösta dig med att du kan ta igen det när de är större...med råge, då är det ett himla sjå att få upp dem, ha en skön helg, kram

Pernilla sa...

Det där känner man igen! Vi har även ett annat "dilemma" hemma hos oss - vardagsmornar när det är dagis och skoldags så är det SÅ jobbigt att stiga upp och de små liven orkar knappt öppna ögonen, men så kommer helgen då man själv har en chans till sovmorgon (inbillar man sig) och då vips så är de hur klarvakna och pigga som helst innan klockan 05.30!! Ha en bra helg!

Lilla O sa...

Någon sorts pakt måste ungarna ha. Både med sömn och trotsåldrar!

Pernilla: Känner igen det där med helgerna! Typiskt.

2BarnsMamman sa...

Popprinsessan: Typiskt! Hoppas du får en god natts sömn i natt!

LillaBarn: Tack :) Skönt att höra att vi inte är unika!

Cina: Tack! Det hoppas jag också.

MO: Skönt att ha det att se fram emot!

Pernilla: Ja, det var ju osynkat på ett annat sätt, men inte så mycket bättre :)

Ha en fin helg allihop!

2BarnsMamman sa...

Lilla O: Du hann visst slinka in innan min kommentar... Ja, de verkar ha en förmåga att gadda ihop sig :)