onsdag 20 maj 2009

Ett litet ord

Tänk dig att du bara hade ett ord att kommunicera med. Visst skulle du känna dig begränsad! Tänk dig då i stället att du tidigare inte haft något ord i din vokabulär. Då blir möjligheterna genast obegränsade med detta enda lilla ord. Du kan nu helt plötsligt tala om när du vill ha något och lägger du dessutom till en tydlig gest med pekfingret får du allt du pekar på. För att uttrycka kärlek behövs inga ord, en blöt puss räcker bra och att du är missnöjd när du ger ifrån dig ett tjut kan ingen undgå att förstå även om syrran ibland försöker. Glädjen som hela din kropp uttrycker när du tycker något är roligt går inte heller den att ta miste på. Lägg därtill att du kan brumma som en bil och morra som ett lejon/en dammsugare/en moppe/... och ditt språk är fulländat. I alla fall om du är en liten kille på snart 1 år!



"Dä!"

8 kommentarer:

Miss M sa...

Faktum är att barns språk egentligen är fulländat vid 1 års ålder =) Åtminstone det kroppsliga. vilket är ljuvligt! tyärr tappar man ju lite av det naturliga när man blir vuxen =(

Egoinas mamma sa...

Nu låter mitt svar som sorgligt, men jag skriver det med ett leende! Min pappa fick hjärnblödning och levde i ca 10 år efter det. Under den tiden kunde han enbart säga ordet "komma". Det var otroligt hur mycket han kunde uttrycka med det! :)

A & Lilla P sa...

Visst är det härligt!

Katinka sa...

Javisst är det så. Och sedan växer vi upp och komplicerar språket så enormt. Det vore kanske lättare att stanna kvar ibland. All världens möjligheter vilar ju redan hos barnet.

Angie sa...

Åh vad härligt! Barns lycka och nyfikenhet är så ren.

Cina sa...

Det är ju så härligt när de börjar erövra världen på alla möjliga sätt! De BLIR ju så lyckliga när vi förstår vad de menar och lika olyckliga när vi inte förstår!

London! Så himla roligt! Där har jag varit en gång, i höstas, och blev "blixtförälskad". I stan och inget annat. Älskade Sambon var med!

Miss M sa...

Kolla in min blogg och tävla om ett armband =)

2BarnsMamman sa...

Miss M: Ja, visst är barns kroppsspråk underbart!

Egoinas mamma: Visst kan man uttrycka mycket med ett ord om man inte har fler att tillgå! Vårt språk är ju så mycket rikare än bara orden.

A & Lilla P: Absolut!

Katinka: Så sant!

Angie: Visst är den!

Cina: Precis så är det!
Förälskelse är ju alltid härligt - oavsett objektet :)

Miss M: Det ska jag göra :) Tack för tipset!