fredag 25 december 2009

Tomteminnen

Då mina första egna tomteminnen inte är särskilt positiva utan består av tårar och en rädsla inte bara för tomten utan även för farbror som dolde sig bakom tomtemasken ville jag skona mina egna barn från detta möte så länge som möjligt. Livia var därför två vid sitt första besök av tomten. Det gjorde dock inte att hon var mindre rädd. När hon såg honom närma sig utanför fönstret bad hon att vi inte skulle släppa in honom. Efter första chocken, hämtade hon sig dock och mottog klapparna. Även förra året, när hon var tre, var hon tveksam när tomten gjorde entré. Strax blev hon modigare och avslöjade farfar bakom masken, men riktigt säker verkade hon inte. Albin fick, som lillebror, träffa tomten redan innan han fyllt ett. Kanske var det en bättre strategi trots allt. Han hade nämligen ingenting emot att få en kram av tomten trots att farfar, som han då var minst sagt reserverad emot, dolde sig bakom masken. I år kom tomten på natten när alla sov och det besöket framkallade varken rädsla eller tårar hos någon.

4 kommentarer:

Jess sa...

Nej, det är svårt att veta om ett besök av tomten är positivt eller negativt. Jag har aldrig sett ett barn som blir överlycklig över att möta tomten. Ha en fortsatt trevlig julhelg!

Mia sa...

Det var bra gjort. Jag har också inte så positiva minnen av tomten. Vi började för två år sen med tomten. Dotter N var rädd innan han kom in, men det gick över. Lill-killen var så där intresserad iår.
God fortsättning!

milla sa...

Åh, det låter nästan lite sorgligt.Här har vi bara goa minnen av tomten men våra barn behövde inte gå fram eller sitta hos tomten förrän de kände sig redo. Fast det hjälper förstås inte alltid. Bra att ordna med paketleverans på natten!
God forsättning, Milla

2BarnsMamman sa...

Jess: Ja, ibland undrar man om det är barnen eller för de vuxna man har tomte...

Mia: Tomten kan ju helt klart verka lite skrämmande.

milla: Så skönt! Det är ju svårt att veta hur barnen ska reagera ibland.