torsdag 17 december 2009

Avsked

Livia har den senaste tiden inte velat gå till någon annan än favoritfröken när mamma och pappa ska lämna. I morse när hon inte var där accepterade hon i alla fall att gå till en annan fröken. Trots det bävar mamma för att berätta för Livia att favoritfröken ska sluta, men släpper till sist den tråkiga nyheten. Livia frågar vad hon ska göra och verkar nöja sig med svaret att hon ska jobba på ett annat dagis. Sen säger hon: "Jag vet ju nu att det gick bra att sitta i en annan frökens knä." Sen är det ämnet avhandlat och mamma pustar ut - i alla fall för tillfället.

4 kommentarer:

Mrs. S sa...

Åh vad skönt! Det hade kunnat bli en riktig kris. Storebror har haft två fröknar som slutat men de reagerar inte som vi...

Mia sa...

Det lät bra. Skönt att hon har hittat fler bra fröknar. Har en liten fråga. Hade tänkt att ge maken T föreställningen "Kvarteret Skatan" i julklapp. Spelas den i närheten/samma hus som hotellet Rival ligger? Är ju inte riktigt haj på Stockholm... :-)

milla sa...

Barn är kloka...oftast tror jag att vi bygger upp mer oro än barnen, de känner ju av oss direkt och blir osäkra. Skönt med kloka ord som kan ge mamma & pappa tröst.
*fniss* Ha en härlig dag.Milla

2BarnsMamman sa...

Mrs. S: Nej, oftast är det nog faktiskt vi föräldrar som tycker det är jobbigt när dagispersonalen byts ut. Barnen hittar snabbt en ny favorit.

Mia: Ja, det är tur det!

milla: Ja visst är det slående att det så ofta är barnen som är klokast!