måndag 10 augusti 2009

Kramar och sushi

När sommarhuset töms på badkläder, sommarklänningar, t-shirts och leksaker och bilen i stället fylls för återresan till förorten infinner sig alltid en känsla av vemod och insikten om att ännu en sommar passerat. När man sen vid hemkomsten laddar tvättmaskinen, fyller handväskan, som fått vila hela semestern, stryker en outfit för jobbet och ställer väckarklockan inser man definitivt att semestern är slut och vardagen åter tar vid. Men visst finns det glädjeämnen även i vardagen. Dagens första njutning var sushilunchen. Efter flera veckors abstinens fick jag äntligen min sushilust stillad. Utbudet av rå fisk är inte särskilt stort i de småländska skogarna, i skärgården eller ens i Rönninge. Kramkalaset jag möttes av vid hemkomsten var ändå dagens höjdpunkt. Det verkade som barnen hade saknat mig lika mycket som jag dem för kramarna ville aldrig ta slut och omgiven av sån värme känns det mycket lättare att förlika sig med tanken på att hösten närmar sig.

6 kommentarer:

anne sa...

Det är härligt med små barn, även om jag aldrig skulle byta bort våra tonåringar.

Sv. Om du tittar noggrant i min lilla låda så ser du vad jag tar till när det blivit ALLDELES för mycket choklad...;)

Vicki sa...

Är semestern slut så jobbet har kallat åter?

Tvätt har man gått om när man kommer hem från semestern.

Vicki

Lilla O sa...

Har också sushiabstinens, får nog inhandla det till lunch imorgon. Ska smygjobba lite och grabbarna ska till dagis. De längar mer än jag!

Cina sa...

Mmmm. Det är ju så, hösten närmar sig och vi hänger oss kvar i vår stuga den här veckan också för att njuta så länge det bara går. På lördag packar vi ihop och stänger. Lite vemodigt. Fast skönt. Samtidigt!

Honungspojkens mamma sa...

Kramkalas lät precis som vad man behöver efter en första dag på jobbet...

Och vilka fina bilder på dina små livsnjutare!

Kram

2BarnsMamman sa...

anne: Alla åldrar har nog sina sidor och det fantastiska är ju att man alltid tycker den ålder de för tillfället befinner sig i är den bästa :)

Vicki: Ja, nu är jag tillbaka i vardagen igen!

Lilla O: Sushi förgyller jobbdagarna!

Cina: Visst är hösten också härlig - i alla fall till att börja med :)

Honungspojkens mamma: Tack :)