tisdag 28 september 2010

Konsten att finna lyckan


Att försöka hitta svaret på hur man blir lycklig är något som många människor ägnar mycket tid åt. Men några som inte verkar ha några problem med detta är barn. För dem är det helt naturligt att vara lycklig. De har förmågan att uppleva äkta lycka i det lilla och verkligen njuta av dessa stunder. När Livia på en loppis hittar en speldosa som hon blir alldeles förälskad i och får ta den med sig hem blir hon fullkomligt lycklig och sitter som trollbunden och iakttar den snurrande ballerinan. Lika total är hennes lycka när hon klättrat högst upp i nätet i lekparken. Kanske skulle vi vuxna bli lite lyckligare om vi som barnen var mer öppna för och kunde hänge oss åt de ögonblick av lycka som livet faktiskt erbjuder, i stället för att tro att lycka är ett konstant tillstånd som vi aldrig lyckas uppnå.

5 kommentarer:

mon amie sa...

Mycket tänkvärt! Kram kram

mammaxtre sa...

Så klokt så klokt.

Ha en toppenbra dag!

Jessica A sa...

Tror du har helt rätt, när jag var på öppna förskolan i förra veckan var där en flicka i 4 års åldern som blev så glad att hon nästan grät när de plockade fram fikat. Det hade hon visst längtat efter...
Så enkelt livet kan vara ibland?

Cina sa...

Klokt sagt! Vi har mycket att lära av barnen. Sånt vi kunnat en gång men det skavs av på något konstigt sätt. Att det GÅR att få tillbaka den förmågan tror jag. Men man behöver träna på det!
Kram!

2BarnsMamman sa...

mon amie: Visst!

mammaxtre: Dom är kloka dom små!

Jessica A: Ja, varför ska det behöva bli så komplicerat sen?!

Cina: Det tror jag också, men visst krävs det träning och inte minst medvetenhet!