söndag 18 oktober 2009

Till Mamma och Pappa

Sen jag själv blev förälder har jag insett att det inte alltid är så lätt och det har fått mig att än mer uppskatta mina egna föräldrar. Därför vill jag tillägna dem det här inlägget.

Ni var inga curlingföräldrar, som skjutsade mig till och från basketträningen. I stället lärde ni mig att ta eget ansvar. Ni skämde inte bort mig genom att ge mig allt jag pekade på. I stället lärde ni mig värdet av pengar och glädjen i att köpa något jag själv tjänat ihop till. Ni har alltid trott på mig och gav mig en uppväxt fylld av kärlek, fina upplevelser och inte minst trygghet och stabilitet. Ni har dessutom lärt mig att det är möjligt att hålla ihop genom åren med småbarn och tonåringar och fortfarande ha ett starkt förhållande när barnen sen flyttat hemifrån. Trots att ni träffades redan när ni gick på gymnasiet och tidigt gifte er och fick barn tillsammans har ni än idag, 40 år senare, mycket kvar att ge varandra. Jag är så glad att jag har er och att ni har varandra.

7 kommentarer:

Speja sa...

Så härligt att höra, en fin kärleksförklaring till dina föräldrar som gjort ett bra jobb :)

A & Lilla P sa...

Vad fint du skriver! : )

Malin sa...

Ja det är nog inte fel att att faktiskt tala om att man är tacksam. Man skulle ju själv bli glad;) Eller rättare sagt man blir ju väldigt glad när ens barn ger en beröm för ens föräldraskap.

Hemmabloggaren sa...

Vad underbart det låter, tyvärr tror jag lite att vår generation alltid jagar efter något mer, något bättre. Vi blir liksom aldrig nöjda.

Kram kram.

Angie sa...

Att vara förälder är ett heltidarbete. Livet ur, Skönt att du haft ett par bra föräldrar =)

kristin sa...

hej där! vet du vad, jag slås varje gång jag kikar in här av hur otroligt fin blogg du ahr. det är verkligen kärlek, själv och hjärta i allt du skriver. så skönt med en kontrast mot det annars så ofta ytligt förekommande bloggarna. du behövs! och jag blir så lycklig av att kika in här. fortsätt med det du gör för jag gillar det!! :) Stor kram

2BarnsMamman sa...

Speja: Visst har de lyckats ganska bra ;)

A & Lilla P: Tack!

Malin: Absolut! Det är lätt att glömma bort att tala om sånt som man tycker är bra!

Hemmabloggaren: Det tror jag också. Många av oss ger nog upp lite för lätt om allt inte är toppen hela tiden.

Angie: Visst är det det!

kristin: Tusen tack för dina fina ord! De gör mig verkligen glad!

Stor kram till er alla!