torsdag 8 oktober 2009

Storasyster och lillebror: Picknicken

Solen skiner och himlen är blå. Mamma tänker: "Vilken bra dag för en picknick vid sjön." Mamma packar vagnen med kläder till lillebror, som sover nerbäddad i filtar, och matsäck, och beger sig till dagis för att hämta storasyster. Storasyster leker med sina dagiskompisar. Storasyster vill inte gå hem. Lillebror vaknar och börjar skrika. Mamma tar upp lillebror. Lillebror slutar skrika. Mamma klär på lillebror ytterkläderna. Lillebror skriker och ålar sig som en orm. Mamma, storasyster och lillebror går ut från dagis. Mamma sätter lillebror i vagnen. Lillebror skriker och ålar sig som en orm. Mamma, storasyster och lillebror kommer fram till sjön. Storasyster hittar ett staket och säger: "Där vill jag sitta och äta picknick!" Storasyster försöker klättra upp på staketet. Storasyster börjar gråta. Storasyster har fått en sticka i fingret. Storasyster vill gå hem och ta bort stickan. Mamma dukar fram frukt, kex och juice. Storasyster och lillebror äter kex och dricker juice och tittar på änderna. Lillebror trillar i gruset. Lillebror börjar gråta. Storasyster börjar gråta och säger att stickan gör ont. Mamma packar ihop matsäcken och sätter ner lillebror i vagnen. Lillebror skriker och ålar sig som en orm. Mamma, storasyster och lillebror är hemma. Mamma tar bort stickan från storasysters finger. Mamma, storasyster och lillebror läser en bok. Storasyster och lillebror mår bra nu.

3 kommentarer:

Cina sa...

Oj! *ler lite*. Har varit där...... Känner igen!

Pernilla sa...

Nu fick jag mig ett gott skratt! Läste ditt förra inlägg med de härliga bilderna INNAN detta inlägg och bestämde mig, trots farhågor om tjat, gnäll och "tannagnissel" för att det skall bli picnic i Nybro i helgen :-)
Mitt äventyr kommer alldeles säkert att sluta likadant, men det kommer med all säkerhet att vara värt allt gnäll, i alla fall när man ser tillbaka på det några dagar senare! ;-)

Kram på dig!
/Pernilla

2BarnsMamman sa...

Cina: Alla föräldrar har nog upplevt såna dagar :)

Pernilla: Helt säkert får ni en minnesvärd upplevelse! I Nybro var vi förresten i somras :)