söndag 20 februari 2011

Ett litet hårstrå

Igår upptäckte jag för första gången nånsin ett grått hårstrå bland mina tonade mellanblonda och jag som aldrig känt av någon åldersnoja drabbades av insikten att faktiskt också jag blir äldre. Det var en skrämmande tanke att förstå att jag inte alltid kommer att se ut så som jag har vant mig vid att jag ser ut. Att min kropp förändrats efter två graviditeter och barnfödslar har jag lärt mig att acceptera, men att mitt hår ska bli grått känns betydligt svårare att förlika sig med. Efter att ha pratat med en jämnårig tjejkompis och fått höra att hon haft gråa hår länge, kände jag mig lite bättre till mods, men trots det ringer jag imorgon min frisör för att boka in en tid för färgning av mitt hår, så att jag kan fortsätta leva i förnekelse ett litet tag till.

6 kommentarer:

Jess sa...

Gråa hår är inte roligt! Står med pincetten innan färgningen!

mammaxtre sa...

Jag skulle inte ha något emot att vara gråhårig, så snyggt. Men några få hårstrån, kan man ju lika gärna vara utan :-)

Ha det gott

Maud sa...

He he Pincett funkar inledningsvis!

Vicki sa...

Vilka kloka ord av Livia när det gäller rosorna du har fått. Kunde knappt hålla mig från skratt, kan riktig höra henne när hon säger det.

Har du något bra recept på banankaka som du vill dela med dig?

Ha det bra,Vicki

pillaj sa...

Ojojoj..det där kände man igen ;-) ett tips är att färga ljust, INTE mörkt då syns det bara ännu mer nör det växer ut... har jag fått erfara ;-)Kram /P

2BarnsMamman sa...

Jess: Det funderade jag också på.

mammaxtre: Helt klart!

Maud: Hmm, ja man får väl vara glad så länge det funkar.

Vicki: Banankakan kommer från den gamla klassika rödvita kokboken.

pillaj: Som tur är föredrar jag ljust.