onsdag 16 mars 2011

Musiknostalgi

Innan jag blev mamma hade jag en ganska omfattande och hyfsat uppdaterad skivsamling och gick på en hel del konserter. Numera utökas skivsamlingen i princip bara med barnskivor och det är oftast dessa skivor som spelas hemma. Konserter har blivit en ytterst ovanlig företeelse. Det var därför en dubbelt nostalgisk upplevelse att igår gå på The Ark på Cirkus. Både musiken i sig och själva konsertupplevelsen väckte många gamla minnen och känslor från en tid som ung och fri. Och kanske njöt jag ännu mer den här gången. Just för att jag inte längre är vare sig ung eller fri.

4 kommentarer:

mammaxtre sa...

Det var en reflektion :-)

Håller med dig om att musiken tonats ned för en sedan man blev mamma. Hemma hos mig är det barnen som spelar musiken nu. Men tids nog får man väcka liv i musikådran igen:-)

The Ark, vad roligt att se dem live!

Therese sa...

Åhh The Ark, även här skapas nostalgi, måste bums leta i skivsamlingen å lyssna och minnas tiden då jag bodde i Belgien... Tänk om man då vetat att man nu skulla ha två udnerbara barn å att livet skulel se ut just så här! Lämnar en bamsekram!

Milla sa...

Härliga minnen från "fornstora" dagar.
Nu kan du njuta av nya minnen:)
Kram

2BarnsMamman sa...

mammaxtre: Absolut! Det är aldrig för sent!

Therese: Härligt med nostalgi och vilka minnen musik kan väcka! Visst är det häftigt att man absolut inte kan förutspå vilka vändningar livet ska ta!

Milla: Precis!