tisdag 23 mars 2010

Varierande musikrepertoar

Albin har redan en mycket bestämd uppfattning om vilken musik han gillar och inte gillar. När vi på kvällen sjunger godnattvisor ur Barnkammarboken protestetar han högljutt om mamma börjar sjunga på en sång som han inte gillar. De flesta vaggvisor ratas direkt. Mamma hinner inte sjunga mer än att par toner av "Trollmors vaggsång", "Vargvisan" eller "John Blund" innan han skriker "nä, nä, nä." Andra sånger i boken bläddrar han förbi så fort han ser bilderna. I sin egen sångreportoar har Albin bara tre låtar. Två av dem är föga förvånande i en ettårings repertoar. De är "Tänk om jag hade en liten liten apa..." (han sjunger umpa, umpa och viftar med armarna), den rockiga "Bä bä vita lamm" (han sjunger yeah, yeah!). Den sista, Manboy, är något mer udda, särskilt som Albin aldrig hört den, annat än i mammas och pappas tappning. Han sjunger ändå glatt "Mähboy, mähboy". Är han en blivande schlagerstjärna tro? Dansrörelserna sitter i alla fall redan.

4 kommentarer:

Jenny sa...

Så underbart!! Ja, han är nog en blivande schlagerstjärna! Hur gammal är han? Du skriver en ettåring och en fyraåring... Ett och ett och ett halvt är stor skillnad. Jag är nyfiken eftersom jag själv har två som nu är 17 månader.

Kram,
Jenny

milla sa...

Vad härligt! Den låten sjungs glatt av 9-årige sonen här hemma...rena boybandet på G! :))
Kram Milla

Mrs. S sa...

Samma scenario här på kvällarna. Lillebror och Storebror är väldigt bestämda. Helst ska det vara "en kulen natt" eller "bä, bä vita lamm" om lillen får bestämma...

2BarnsMamman sa...

Jenny: Han blir två i maj. I den åldern gör några månader stor skillnad då det händer så mycket.

milla: Ja, det kanske vore nåt att satsa på!

Mrs. S: Det är nog bra att de vet vad de vill!