måndag 10 maj 2010

Nya tider

Mamma lagar middag. I köket hörs endast köksfläktens surrande, olivoljans fräsande i pannan och risvattnets bubblande. Ingen stol är framdragen till diskbänken, inga små barnhänder försöker nappa åt sig paprikastrimlor eller råa kycklingbitar. Ingen vill hjälpa till att röra i woken eller förbereda en egen måltid bestående av vetemjöl, havregryn och kexsmulor. Inget vatten rinner i strilar från diskbänken för att någon står och diskar där. Ingen tjatar på mamma om att läsa bok, bli buren eller se på TV. Är detta en dröm? Nej, detta är tvåbarnsmammans nya vardag. Mamma lagar middag och barnen leker själva ute i trädgården och det utan minsta kiv. Mamma kan alltså vara helt fokuserad på matlagningen. Förutom för att varannan minut kontrollera att barnen inte smitit iväg för att mata grannens kanin förstås.

12 kommentarer:

Therese sa...

Hi hi ja konstigt nog saknar man dem ;-P Men skönt när de kan roa sig ute istället! Kram

mon amie sa...

Låter skönt med lite paus under matlagningen och härligt att barnen kan leka ihop ute. Annat är det då de är 17 år som jag fått erfara igår... Kram

Cina sa...

Äventyr utomhus lockar förstås när våren äntligen är på väg! Det är trevligt när "småfolk" vill hjälpa till men då och då rätt skönt att laga mat "sjävl"!
Tack för din omtanke inne hos mig, jag mår rätt skapligt för tillfället. En dag i taget bland blommorna!

Knaada sa...

Åhå, det finns hopp om en framtid alltså :) Tack!

mammaxtre sa...

Så smått smyger sig lite egentid plötsligen in i ens liv. Det vet man när man varit med om just den känslan du beskriver i ditt inlägg. Plöstligt behöver man inte följa med ut och kan, kanske till och med bläddra i en tidning i lugn och ro. Eller få nåt gjort hemma.

Grattis, du är en bit på väg :-)

Mrs. S sa...

Vad härligt! Har en bit kvar än känns det som...

Speja sa...

Låter härligt! Fast vänta dig "återfall". Mina herrar kommer fortfarande dragandes med pallar, ska provsmaka, röra och gör numera även egna - goda - såser! Fast så gör de också egna smeter av diskmedel, mjöl och vatten...

Lilla O sa...

Så ska min sommar se ut tänker jag mig. Eller ännu bättre, barnen leker, maken lagar mat och mamman läser en bok i solen!

Fröken Isakson sa...

Åh vad underbart. Längtar tills den dagen kommer ;) . kram kram

Mia sa...

Så mysigt de har det! :-D
Ibland kan det fungera, dotter N är ju redig, men lill-killen rymmer lite då och då.
Kramkram!

Ida sa...

Låter nästan för bra för att vara sant hahaha. Men sandlådan har sina fördelar =) Mina två kan också sitta och leka i den så att man hinner göra lite smått och gott. Men visst är man nojjig, jag kan aldrig titta ut för många gånger och se så att de är kvar.. Härlig altan!

2BarnsMamman sa...

Therese: Ja, visst är det konstigt :)

mon amie: Ojdå! Är det vad man har att se fram emot?

Cina: Omväxling är bra.

Knaada: Absolut!

mammaxtre: Tack! Det låter bra.

Mrs. S: Det kan gå fortare än du tror!

Speja: Återfall är ok!

Lilla O: Åh, en sån sommar ska jag också ha :)

Fröken Isaksson: Härligt var ordet :)

Mia: Ja, de där små kan man inte riktigt lita på!

Ida: Sandlådan är toppen!