fredag 27 juli 2012

Vaccination ombord

Barnens andra dos av fästingsvaccin togs på ett lite häftigare ställe än vårdcentralen, nämligen på en segelbåt! Även denna gång var de jätteduktiga och lämnade stolt båten med varsin tatuering och klubba.

Blå blå himlar och hav

Idag paddlar vi genom den lilla kanalen och njuter av en picknick på de soliga klipporna och ett salt bad från den lilla stranden.

onsdag 25 juli 2012

Morfars glassbåt

Bästa morfar tar med alla barnen på en härlig båttur och bjuder på glass i Vinterhamn. Som tack får han ett gäng mycket nöjda och glada barnbarn.

tisdag 24 juli 2012

Hipp hipp hurra!

Kalasen avlöser varandra på sommarstället. Igår firades moster och idag var det kalas för äldsta kusinen, som redan hunnit bli 12. Stort grattis syster och S!

Golfpremiär

Dagens aktivitet var minigolf. Barnen var duktiga och spelade sig igenom alla banor. Varken de eller pappa lyckades dock slå mamma.

söndag 22 juli 2012

Syskonkärlek

Storasyster och lillebror myser i solen efter ett svalkande bad i havet.

lördag 21 juli 2012

Mera kalas!

Födelsedagsfirandet tar aldrig slut. Idag firade vi vår 7-åring för femte gången. Denna gång kalasade vi med kusiner och andra släktingar på sommarstället. Även solen dök upp och förgyllde tillställningen.

Hemester

Att vara hemma några dagar, umgås med vänner, ta en cykeltur och bara hänga på altanen och i trädgården. Det är också semester!

tisdag 17 juli 2012

På Skansen

Vad som började som en solig utflykt med båttur, picknick och promenad bland djurhagarna avslutades med en flykt från ösregn, åska och hagel. Trots den plötsliga avslutningen var det dock en lyckad dag som känns typisk för denna sommar.

söndag 15 juli 2012

Inte bara bad

Då sommarvädret inte visar sig från sin bästa sida är det tur att sommarstället har mer än bad att erbjuda - blåbärsplockning varvas med hopp i studsmattan, lek med kusinerna och diverse spel. Ett kort dopp hinns dock med mellan skurarna.

måndag 9 juli 2012

Mera bad

Efter ytterligare en regnig dag som tillbringades hos barnens sysslingar i Malmö, återvände solen och vi testade stranden i Skanör. Både den och räkmackorna i den lilla hamnen fick väl godkänt.

fredag 6 juli 2012

Dejlige Danmark

Idag vaknade vi till ösregn och inte ens Livia kände för att bada. I stället tog vi tåget över Öresundsbron och tillbringade dagen i Köpenhamn. Vi hann med både ett besök på Akvarium, strosande längs Ströget, middag i Nyhavn och shopping på Illums.

torsdag 5 juli 2012

Hej Skåne!

Semestern i Skåne inleds förstås med bad för barnen. Efter en promenad längs den mysiga strandpromenaden i Helsingborg, lunch på bryggan och lek i parken kastade de sig i havet och avnjöt sen semesterns första glass.

tisdag 3 juli 2012

Bara bad

Efter viss tvekan testade barnen även de svenska badvattnen och tog premiärdoppet på hemmaplan. Det var betydligt kallare än på Kreta, men som de superbadare de är, plaskade de och lekte en bra stund ändå.

söndag 1 juli 2012

Sommar

Äntligen får vi lite sommar och sol och njuter av sköna dagar i trädgården. Allra populärast hos barnen är förstås den nya studsmattan som det studsas och leks mycket i. Men även såpbubblor skapar mycket skratt och glädje.