onsdag 30 maj 2012

När man fyller fyra...

...får man presenter på sängen. Och konstaterar nöjt: "Vad glad jag är för mina presenter!"

Man får stanna hemma och bygga med sitt nya Star Wars-lego, och leka med Bachugan och alla Playmobil-figurer (i alla fall om man vaknar upp med prickar på kroppen).

Man får äta hur mycket prinsesstårta man vill.

Och man får titta på sin favoritfilm, Draktämjaren.

tisdag 29 maj 2012

Födelsedag

Idag firar vi världens bästa Albin. Grattis på 4-årsdagen, finaste älsklingen!

måndag 28 maj 2012

4-årskalas!




På 4-årskalas med uppspelta småkillar i shorts och spralliga småtjejer i sommarklänningar finns det många bilar i paketen. Det äts muffins, chokladbollar och glasstårta med jordgubbar. Det dansas disco till Eric Saade. Det blir både skattjakt i trädgården och fiskdamm med godispåsar. Men framför allt blir det mycket bus och skratt.

söndag 27 maj 2012

Äntligen!

Till slut kom sommarvärmen. Och det med besked! Fram åkte vattenspridaren och trädgården fylldes av glada tjut och skratt från storasyster och lillebror.

fredag 25 maj 2012

Söta kusiner


I helgen var vi i Småland och firade barnens farmor, som fyllt 65. Barnens minsta lilla kusin, som hunnit bli riktigt stor sen sist, var också på plats. Livia trivdes utmärkt i rollen som storkusin. Hon busade och lekte med sin småkusin, som verkade mycket nöjd med uppmärksamheten från en liten, men ändå ganska stor tjej.

onsdag 16 maj 2012

Finns i sjön!

Just nu spelas det  mycket spel här hemma. Albin har blivit så stor att han kan spela flera olika brädspel och kortspel. Storasyster anpassar också gärna reglerna för att lillebror ska kunna spela med henne.

måndag 14 maj 2012

Hej Kollikock!

I lördags var det dags för hela familjen att bege sig till skogen igen, då det var dags för Albins Knytte-avslutning. Albin kunde tipspromenadsfrågorna lika bra som förra terminen och han var lika blyg för Mulle. Och trots både regn och kyla blev det dessutom såväl korvgrillning och fika som en massa spring med kompisarna, innan det var dags att gå hem med diplom och några nya märken.

Öppet hus i skogen


I tisdags bjöd Livias klass in till öppet hus i skogen. Vi började med en tipspromenad med kluriga frågor och fick sen tillsammans lösa olika uppgifter med hjälp av skogens eget material. Kvällen avslutades sen med fika bestående av barnens hembakade kakor.

fredag 11 maj 2012

Avslutningstider

Den här veckan drog vårens avslutnings-race igång och inleddes i måndags med Livias gymnastikavslutning. Som vanligt var det ett gäng spralliga, glada och uppspelta barn som visade upp sina färdigheter för föräldrar och syskon. Och som vanligt blev det ett minst lika intensivt pass för föräldrar och syskon, som även de fick möjlighet att testa de olika stationerna och springa runt i gympasalen.

torsdag 10 maj 2012

En liten bokmal

När vi kommer hem från dagis utspelar sig följande konversation:

Albin: Jag vill titta på TV och äta frukt.
Mamma: Jag skulle vilja spela ett spel med dig.
Albin: Jag vill titta på TV, äta frukt och spela spel.
Mamma: Kan vi inte göra en sak i taget?
Albin: Jag vill inte göra som pappa Åberg säger.

Detta kan mamma inte argumentera emot utan konstaterar i stället att bokläsandet inte bara utvecklat barnens språk utan även gjort dem till kritiskt tänkande små individer.

söndag 6 maj 2012

Jag och min lilla kotte

När Livia var mindre ville hon ofta läsa Barnkammarböckerna som godnattsaga. Fortfarande händer det ibland att hon väljer någon av dem. Ikväll var en sån kväll. Då blir jag alltid lite nostalgisk och inte minst när hon vill läsa en av mina favoriter, nämligen Du och jag min lilla kotte.



- Mamma vad skulle hända om jag var ett lamm, ett vitt litet lamm med ullig päls?
- Då är jag ett gammalt får, bää, säger mamma, ett snällt gammalt får som visar dig var alla goda klöverblommor finns. Och om du tröttnar på att äta gräs, kan jag steka plättar till dig.
...
- Mamma, vad skulle hända sen?
- Sen blev jag mamma och du blev mitt barn.
- Vad gör vi då?
- Då for vi hem på vår cykel och lekte roliga lekar. Du och jag min lilla kotte.

Av: Sanna Töringe

onsdag 2 maj 2012

Prata i nattmössan

Albin verkar ha utvecklat ett alldeles eget språk när han sover. Varje kväll när jag ska stoppa om honom innan jag själv går och lägger mig, snackar Albin en hel massa. Men inte ett enda av orden går att begripa. Jag undrar om han själv har en aning om vad han pratar om.

tisdag 1 maj 2012

Trädgårdsliv

Under en solig vårdag råder full aktivitet i trädgården. Mamma planterar blommor och pappa rengör altanen. Barnen leker familj på berget. Livia hoppar hopprep och Albin sparkar boll. Självklart hinner hela familjen också samlas för en fika i solskenet.