söndag 29 april 2012

Sova över

Att för första gången sova över hos en kompis kan kännas lite pirrigt. Livia visade dock inga såna känslor när hon igår gjorde just det. Hon njöt till fullo av sin kväll på egen hand och ringde bara kort för att säga godnatt till mamma och pappa. Sen sov hon gott hela natten och kom hem mycket nöjd och glad dagen därpå.

onsdag 25 april 2012

Bubbellycka

Lycka är att blåsa såpbubblor!

tisdag 24 april 2012

Vårens första blommor

Finns det något ljuvligare än de där första små vårbuketterna, som barnen själva plockat och så stolt räcker över till mamma?

måndag 23 april 2012

Dagis hemma

Mamma som är lite förkyld ska jobba hemma. Albin ser genast en möjlighet till att få stanna hemma även han och säger: "Jag ska gå på dagis hemma idag." Tyvärr är kombinationen mamma jobbar hemma och Albin går på dagis hemma inte helt lyckad ur jobbsynpunkt.

fredag 20 april 2012

DISCO!

Idag gick Livia mycket förväntansfull och uppspelt iväg på sitt första disco. Hon betalade stolt en tjuga och gick in i skolans matsal tillsammans med några av sina klasskompisar. Mamma fick sitta ute i korridoren och ta en fika med de andra föräldrarna medan Livia utforskade dansgolvet och inte minst kiosken. Emellanåt kom hon ut och visade vad hon handlat eller försökte förhandla till sig mer pengar. Innan kvällen var slut hann hon både äta en hel del godis och popcorn, dansa och få en ansiktsmålning. En mycket lyckad första discokväll!

tisdag 17 april 2012

Spontansång

Albin har alltid tyckt om musik. Han dansar gärna och sjunger också med i låtar av Eric Saade, Danny, Sean Banan eller annan barnidol. Barnvisor däremot sjunger han ytterst sällan. Men häromdagen när vi satt och pärlade började han helt plötsligt sjunga en liten visa...

Kycklingen i ägget
Kycklingen i ägget
Vad har du för dig?
Vad har du för dig?
Ligger du och sparkar?
Ligger du och snarkar?
Kycklingen i ägget kom ut!
Pip pip!

lördag 7 april 2012

Glad Påsk!



Idag fick vi besök av såväl påskharen som en söt liten påskgumma och en påskpirat. Påskharen levererade till barnens stora förtjusning påskägg till hela familjen och påskgumman och piraten delade ut påskkort till några speciellt utvalda grannar.

torsdag 5 april 2012

Nu är det vår!

Idag avlöste vårtecknen varandra... cykelpremiär, tussilagoplockning och altanfika! Bättre kan det inte bli på vår lediga skärtorsdag.

Grattis, pappa!

Idag firas pappa med blommor, presenter och makroner. Grattis, älskling!

onsdag 4 april 2012

En populär kille

Albin kommer hem från dagis med två röda märken på kinden. Livia undrar vad det är för nåt. Albin svarar lite generat: "Det är N och J som har pussat mig." Han är tydligen populär bland de små påskgummorna på dagis, min lilla kille.