onsdag 28 september 2011

Stora fruar, män och små gubbar


Albin, efter att han rapat: Ursäka mig lilla frun!
Jag sa lilla frun, men du är ju en stor fru. Du är pappas fru. Vad är pappa till dig?
Mamma: Han är min man.
Albin: Och vad är jag till pappa? Jag är pappas lilla gubbe.

tisdag 27 september 2011

The Albin Show

Albin meddelade på väg hem från dagis att han skulle sjunga en sång när vi kom hem och mamma inbjöds att komma till trappan för att lyssna till detta framträdande. När Albin utrustat sig med två svärd började showen. Albin dansade och sjöng med stor inlevelse...

Spökena suger blod från alla.
Bilarna suger blod från alla.
Drakarna suger blod från alla.
.....
Alla saker suger blod från alla.

Som avslutning förvandlades ett av svärden till gitarr och Albin rev av ett solo och tog sen emot publikens jubel.

fredag 23 september 2011

Ingen skjorta i år

Förra året var Albin mycket bestämd med att han skulle ha skjorta på sig på fotograferingen på dagis. I år hade han flera dagar i förväg bestämt att han skulle ha röd t-shirt och sina nya smala jeans. Mamma, som tycker att hennes lilla kille är söt i allt och att det viktigaste är att han själv känner sig fin, invände förstås inte, men la däremot till en svart cardigan för en komplett och mycket cool look. Albin var nöjd med resultatet och dansade en cool dans för att ytterligare förstärka looken.

torsdag 22 september 2011

I Muminvärlden

 
Trots att det inte fanns en enda skylt i hela Nådendal, lyckades vi till slut hitta den lilla finska skärgårdsö som är Muminvärlden. Inbäddade bland klippor och tallar fanns alla de välbekanta figurernas hus och tillhåll. Besöket bjöd på såväl teater, äventyrs-och sagostigar, vattenlek och experiment som möten med Mumintrollen, Lilla My, Hemulen, Snusmumriken och alla de andra karaktärerna. Förväntningarna hos såväl stora som små både infriades och överträffades trots att vi var trötta och omtumlade efter den långa båtresan. Att solen sken från en klarblå himmel hela dagen gjorde förstås upplevelsen än mer positiv.

måndag 19 september 2011

Kojbyggarna





Medan de vuxna höstfixar på sommarstället sysselsätter sig barnen med ett alldeles eget projekt. De hittar ett helt nytt användningsområde för alla grenar som klippts av träd och buskar. Tillsammans med fotbollsmålet blir de nämligen en alldeles utmärkt koja. Kreativiteten hos de små visar inga gränser och alla mammor och pappor är förstås mycket glada åt att kusinerna leker tillsammans hela dagen utan minsta kiv och bråk.

fredag 16 september 2011

En tacksam kille

Albin som vuxit en hel del över sommaren behöver uppdatera sin garderob och mamma har därför köpt två par nya jeans till honom. Han tittar på dem och konstaterar: "Jag är nöjd med tightsen. Vad snäll du är som köper tights till mig, mamma!" Att han, av okänd anledning, kallar jeansen för tights och sen väljer att sätta på sig shorts och linne i stället gör ju inte så mycket när man är så artig.

onsdag 14 september 2011

När man är förkyld...


...och småfebrig blir man genast lite piggare om man får mumsa nybakade chokladmuffins.

tisdag 13 september 2011

Fredagsmys


När ännu en skol-och dagisvecka är till ända inleder vi helgen med lite fredagsmys.

torsdag 8 september 2011

Ett samtal om kärlek


Livia: Mamma, jag är kär i E.
Mamma: Brukar du leka med honom på fritids?
Livia: Nej, han är jättedum.
Mamma: Varför är du kär i honom då?
Livia: Men han är söt och så blir han nog bättre när han är större. Annars tänker jag sluta vara kär i honom.

tisdag 6 september 2011

Till havs







En av sommarens resor gick till Åbo och för barnen var det förstås ett stort äventyr att för första gången få åka ett stort kryssningsfartyg. De utforskade med förtjusning allting ombord. Att klättra i sängarna i hytten och åka hiss var minst lika populärt som att besöka lekrummen och promenera ute på däck. Att gå på disco och cirkusskola var också kul, men att själv få plocka sin mat och efterrätt från buffén och att få en hel skattkista full med godis var nog det allra bästa med båtresan.

söndag 4 september 2011

Andra Tjejmilen

I strålande solsken och i sällskap av omkring 30000 andra tjejer sprang jag igår min andra Tjejmil. Jag missade min måltid med fyra sekunder, men förbättrade förra årets tid med nästan tio minuter och kan trots ett tungt lopp inte känna mig annat än nöjd och stolt. Familjen, som i år prioriterat kalas framför att heja fram mig, förläts genast då de mötte med blommor och gratulationer. Albin undrade om jag vunnit då han fick se medaljen och visade sen upp sin godispåse, som han var nästan lika stolt över.

torsdag 1 september 2011

Lycka är...


...att gunga gungbräda.